Vaccination

Her indgår altid en grundig sundhedsundersøgelse. Det er mange holdninger til vaccinationer i dag. Vores personale er uddannet til, at finde den vaccine der passer til netop dit kæledyr. Det afhænger nemlig af alder, brug, pasning samt om man rejser med sit kæledyr.

Vaccination af hund og kat er ikke lovpligtigt, men vi anbefaler at de basisvaccineres af to gange med en måneds mellemrum. Derefter en gang årligt.

I Danmark er det lovpligtigt, at ens hest følger det danske vaccinationsprogram. Programmet består af en basisvaccination, med to vacciner med en måneds mellemrum. Et halvt år efter, skal hestens boostes med en vaccine. Først derefter, får hesten en vaccine årligt. Bortset fra heste, der går international ridesport eller løbsheste. Her er reglerne, at de skal påbegynde vaccineprogram, fra de er 6 måneder. Vaccinationsprogrammet så anderledes ud før 2013. Heste der fulgte det gamle program, er også korrekt vaccineret.

Neutralisering og mærkning

Det er desværre ikke lovpligtigt at mærke sin kat. Men vi anbefaler, at få det gjort. Ved at mærke din kat, har den mulighed for at finde hjem til dig igen. Der er mange herreløse katte i Danmark. Antallet af hjemløse katte kan reduceres ved at få din neutraliseret.

Mærkning og registrering af hunden er lovpligtigt fra hunden fylder 8 uger.
Neutralisering af hund kan både være en fordel og en ulempe. Er du i tvivl, hvad der er bedst for din hund, er du velkommen til at kontakte os.

Mærkning og hestepas er lovpligtigt inden hesten fylder 1 år. Vi anbefaler at få det gjort, inden hesten er 10 mdr., så vi er sikre på papirerne er på plads når hesten bliver 1 år.

Tandpleje

Behovet for tandrens opstår når plaque mineraliseres på tændernes emalje. Det kan påvirke tandkødet til at lave lommer rundt om tanden. Det resulterer i blottede tandhalse og paradontose, hvilket er smertefuldt. Ved tandrens bruges en ultralydsscaler til at fjerne tandstenen. Derefter poleres tænderne, for at give dem en glat overflade. Derved er der mindre sandsynlighed for nydannelse af tandsten. Nogen hunde kan gå hele livet uden behov for tandrens. Andre kommer fast en gang årligt.

Tandraspning

De seneste 10 år er man blevet mere opmærksom på hestens tænder, og hvilken stor betydning det har for deres dagligdag og deres brug under ridning. Hestes tænder vokser hele livet, især som unghest. Det er vigtigt at heste har en god tyggeflade samt en jævn flade på ydersiden af tanden mod kinden. Den ældre hest kan have problemer med bølgebid, hvilket skal afhjælpes ved hjælp af tandrasp. Tandtjek en gang om året er mest optimalt. Der har vi mulighed for at fange problemet, inden det udvikler sig. Derudover kan nogle heste være født med ekstra tænder, kaldet ulvetænder. I mange tilfælde vil disse sidde i vejen for et bid, og skal derfor fjernes kirurgisk.

Røntgen

Røntgenfotografering benyttes i forbindelse kronisk og akut halthed, knoglebrud, mistanke om fremmedlegeme mm. Derudover bruges det også til HD-, AD- og OCD-billeder som blandt andet bruges til avlsgodkendelse. Når disse standardundersøgelser udføres, er dyret under sedation.

Ultralydsscanning

Som en del af klinikkens udstyr indgår også ultralydsscanning. Her kan vi udrede muskel- og seneskader, urinvejslidelser, lave drægtighedsundersøgelser samt diagnostik af pyometra (livmoderbetændelse).

Laboratorium

Laboratorieundersøgelser bruges i meget diagnostik. Ved bakterielle infektioner er det vigtigt, at lave resistensundersøgelser, så man kan behandle med det korrekte antibiotika, for at nedkæmpe infektionen. I laboratoriet mikroskoperes også prøver fra fx ører, tumorer og urin. Her kigges efter celletyper, svampesporer, bakterier, urinkrystaller mm.

Orm

Katte og hunde kan smittes med orm via mange forskellige mellemværter, som fx lopper, mus og snegle. Alle typer af orm behandles ikke med det samme ormemiddel, derfor at det vigtigt at diagnosticere hvilken orm kæledyret er inficeret med. Dette kan ske ved hjælp af gødningsprøve eller blodprøve.

Heste optager også masser af orm, især når de græsser. Ved gødningsprøver skal vi bruge én hestepære, så frisk som muligt. Tilføj hestens navn, alder og ejers kontaktoplysninger. Gødningsprøver skal undersøges forår og efterår, og ellers ved mistanke om orm. I mikroskopet kigges efter spolorm, hageorm og blodorm mm. Ved mistanke om bændelorm er den bedste diagnostik ved at tage en blodprøve.

Kaniner og gnavere

Vi tilser gerne din kanin eller gnaver, både til sundhedsundersøgelse og konsultation. Det kan være dit kæledyr har brug for klip af negle eller tænder. Neutralisering kan også være nødvendigt. De bliver ofte mindre territorielle og nemmere at håndtere.

Aflivning

Det sidste farvel kan være en svær beslutning. Vi hjælper dig gerne med at vurdere, hvornår tiden er kommet. Det kan være følelsesladet for hele familien, og alle er velkomne. Alle mennesker har forskellige behov i svære situationer som denne, og vi gør det hele på jeres præmisser. Når det sidste farvel er gjort, kan vi være behjælpelige med kremering. Her er også mulighed for at få en urne hjem.